Vandaag is alweer onze laatste dagje vakantie in Ernst, wat is de vakantie hier weer voorbij gevlogen! En wat hebben wij hier toch genoten van de omgeving en van de rust! Ons laatste dagje gaan wij een dagtocht met 3 uur aan land in Traben-Trabach!

Boottocht

We moesten ‘s morgens vroeg al in Cochem zijn, want de boot vertrok rond half 8 en we zouden rond half 1 in Traben-Trabach aankomen, waar we dan ongeveer 2-3 uur de tijd hadden om er rond te kijken, voordat de boot weer vertrok naar Cochem.

Als je zo’n boottocht wilt gaan doen, moet je wel veel geduld hebben, de boot stopt op meerdere plaatsen om mensen op te laten stappen (dus achteraf gezien hadden wij ook gewoon in Ernst kunnen opstappen) maar goed dan weten we dat voor de volgende keer!

Omdat wij nog niet hadden ontbeten, besloten we om aan boord iets te eten te bestellen. Maar eerst even een plaspauze aan boord.. Toen ik terug kwam had mijn vriend al een kaart gekregen, deze was alleen niet helemaal compleet dus heb ik een andere gepakt, waar dus wel alles in stond van eten tot aan drinken, want alcohol op de vroege morgen hoeft van mij niet haha, al doen de Duitsers dat wel heel veel!

De sluizen

Op de kaart die we hadden over de boottocht kon je precies zien, bij welke plaatsen we gingen stoppen (mits er mensen stonden) en door hoeveel sluizen we heen moesten (in dit geval 3) ook stond er bij hoe laat we dan in Traben-Trabach aan kwamen, en hoe laat de boot weer terug vaarde naar Cochem.

Ik ben regelmatig van m’n bankje afgevlogen daar, want zodra we iets aan het eten/drinken waren stikte het enorm van de wespen! En ik ben echt als de dood voor die beesten….

Voor mijn man was het de eerste keer om door een sluis heen te gaan, en voor mij was het al eventjes geleden! Het stelt niet veel voor, maar het is wel leuk om te zien, dat je de boot ineens ziet stijgen zodra hij in de sluis ligt!

Nadat we ondertussen alweer een paar uurtje gevaren hadden, begon ik trek te krijgen in iets lekkers. Wilde gewoon iets kleins bestellen want aangezien we rond lunchtijd op de eind bestemming zouden aankomen, wilde we daar in Traben-Trabach wat eten!

Bij sommige sluizen hebben we echt lang moeten wachten, voordat we daar door heen waren. Maar dat kan je ook nooit van te voren zeggen!

Traben-Trabach

Zoals ik net al zei hadden we bij sommige sluizen, flink wat vertraging opgelopen en dat had ook invloed op ons tripje aan land in Traben-Trabach want i.p.v 2-3 uur hadden we nu nog maar 30 minuten de tijd! Daar gaat onze lunch hier.

Dit vonden we wel echt jammer, want je zit zolang op een boot en je kijkt en naar uit om dan daar eventjes iets te doen, maar 30 minuten is gewoon niks.. we zijn eventjes de hoge brug opgelopen, en een ijsje gehaald en wat foto’s gemaakt, en toen moesten we (helaas) alweer terug! Ik denk dat we de volgende keer dit plaatsje gewoon eens met de auto gaan bezoeken!

Terug naar Cochem

Nou dat was een kort bezoekje aan Traben-Trabach, daar kan je gewoon niks aan doen. Soms is het druk in de sluizen en moet je wachten tot er een andere boot doorheen is en dat kan dan wel tot 20 minuten duren! Dus nu deze hele rit weer naar huis, als het een beetje mee zit, zijn we rond half 7 weer terug!

Aangezien we aan land niet meer konden lunchen besloten we dat nu maar te doen en als toetje nog een lekkere coupe met ijs!

Rond 7 uur kwamen we dan eindelijk weer aan Cochem, en gingen we met de auto weer naar ons appartement! Aangezien het de hele dag op de boot 1 groot vreet festijn is geweest hadden we niet bepaald honger, dus besloten we ook om maar niks te maken en alvast alle spullen in te pakken, zodat we morgen alleen nog de kleine dingen moeten inpakken en het appartement aan kant moeten vegen!

Plannen voor de volgende dag!

Onze vakantie in Duitsland is dan wel voorbij, maar mijn man had nog een nachtje in Fletcher hotel geboekt in Kerkrade, zodat we naar Gaiazoo konden gaan, dus morgen vertrekken we om half 8 uit het appartement, zodat we rond 10 uur in gaiazoo zijn!

Onze laatste dag staat vrijdag online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.